Rani test za trudnoću

Kada mogu da uradim test za trudnoću?

Ako mislite da ste možda trudni, želećete odmah to da proverite. Međutim, važno je da razumete šta se dešava u vašem telu kako biste znali kada možete da se testirate.

Rani test za trudnoću

Dr Joanna Pike

Revieved bi Dr Joanna Pike - feb 21, 2020

Npr., 11/04/2024
Npr., 11/04/2024
Izračunaj kada mogu da se testiram

First day you can test

 
with
DIGITAL test za trudnoću sa indikatorom broja nedelja
Veoma precizan – takođe vam govori koliko ste odmakli (1−2, 2−3, 3+ nedelja od začeća)

Informacije o vašem ciklusu

Početak vaše poslednje menstruacije
Positive ovulation test date
Uobičajena dužina vašeg ciklusa:
days
Rezultati su zasnovani na informacijama koje ste naveli.
Promena informacija

Sve što treba da znate o ranom testiranju na trudnoću.

Jajna ćelija nakon oplodnje putuje do materice i usađuje se u njen zid. U toj fazi u urinu počinju da se pojavljuju male količine hormona trudnoće, hCG-a. Taj hormon otkrivaju svi kućni testovi za trudnoću, a neki testovi su toliko osetljivi da se mogu koristiti do 5 dana pre izostale menstruacije (što je 4 dana pre očekivane menstruacije).

Na primer, ako očekujete menstruaciju 15. u mesecu, možete da se testirate već 10. dana u mesecu. Koristite naš korisni kalkulator „kada se testirati” da biste saznali kada možete da se testirate pomoću digitalnog DIGITAL test za trudnoću sa indikatorom broja nedelja testiranje – nijedan test vam ne može dati rezultate ranije. 

Bez obzira na to kada se testirate, možete biti sigurni u tačnost rezultata „Trudnoća” sa bilo kojim Clearblue testom za trudnoću.

Međutim, kod ranijeg testiranja treba da budete svesni da čak i sa rezultatom „nema trudnoće” ipak možete biti trudni. To je zato što nivoi hCG-a variraju od žene do žene i možda još uvek nema dovoljno hormona da test da pozitivan rezultat. Nivo HCG-a brzo raste u ranoj trudnoći, kao što je prikazano na grafikonu ispod, što znači da ako se ponovo testirate na dan očekivane menstruacije, rezultat (bilo pozitivan ili negativan) će biti tačan preko 99%.

Dan očekivane menstruacije je dan kada menstruacija treba da vam počne. Ako ne dobijete menstruaciju ni sledećeg dana, taj dan je dan propuštene menstruacije. Dakle, ako vidite uputstva koja vam govore da test uradite četiri dana pre očekivane menstruacije, to je isto što i pet dana pre propuštene menstruacije.

Porast hormona trudnoće (hCG) u ranoj trudnoći

Relativna koncentracija hCG-a
 
 
 
 
 
 
8
7
6
5
4
3
2
1
0
Ovulacija
Oko ovog vremena hCG može početi da se pojavljuje u urinu
Prvi dan tokom kog se možete testirati pomoću testa za trudnoću Clearblue DIGITAL test za trudnoću sa indikatorom broja nedelja
Očekivana menstruacija
Izostala menstruacija
Dani pre izostale menstruacije
 

Dakle, ako razmišljate o testiranju pre propuštene menstruacije, možete probati digitalni test Clearblue za ultra rano otkrivanje koji daje nedvosmisleno jasne rezultate ispisane rečima. Pogledajte tabelu ispod za rezultate laboratorijskog testiranja sa uzorcima iz rane trudnoće:

 

  1. Izostala menstruacija se odnosi na dan nakon dana očekivane menstruacije. U laboratorijskim ispitivanjima otkriveno je 79% rezultata trudnoće
how-to-use-pregnancy-test

Kako se koristi test za trudnoću

Kada i kako možete da se testirate zavisi od testa koji koristite, ali u ovom članku ćete pronaći sve što treba da znate pre nego što započnete testiranje.