Test za trudnoću
ultra rano otkrivanje

Rezultati 6 dana pre izostale menstruacije

Buy now

Kada želite da saznate da li ste trudni ili ne, čekanje da uradite test ume da bude teško. Zato Clearblue test za rano otkrivanje trudnoće može da se koristi do 6 dana pre izostale menstruacije, što je 5 dana pre dana kada očekujete početak menstruacije (očekivana menstruacija).1

Glavne prednosti

Možete se testirati 6 dana ranije

Možete se testirati 6 dana ranije

Clearblue© test za rano otkrivanje je naš najosetljiviji test, što znači da testiranje možete obaviti do 6 dana pre izostale menstruacije (što je 5 dana pre očekivane menstruacije).
Pročitajte više o ranom testiranju trudnoće

Preko 99% precizan

Preko 99% precizan

Od dana očekivane menstruacije.

Jednostavan za korišćenje

Jednostavan za korišćenje

Clearblue poseduje ergonomski dizajn, uključujući duži, zakrivljeni štapić i široki vrh koji menja boju.
Naša jedinstvena tehnologija FloodguardTM pomaže u sprečavanju najčešće prijavljivanog uzroka korisničke greške2 i olakšava testiranje.

Rezultati jednostavni za čitanje

Rezultati jednostavni za čitanje

Jasan i jednostavan prikaz rezultata; 2 linije ako ste trudni, 1 linija ako niste trudni3.

Slike proizvoda

  Šta drugi ljudi misle?

  Kako se koristi Clearblue test za rano otkrivanje trudnoće

  1. Kada treba obaviti test

  kada treba obaviti test

  • Testiranje obavite do 6 dana pre izostale menstruacije, što je 5 dana pre očekivane menstruacije (pogledajte pitanje br. 3).
  • Ako testiranje obavljate pre očekivane menstruacije, koristite prvi jutarnji urin. U suprotnom, možete da se testirate u bilo koje doba dana.
  • Nemojte piti mnogo tečnosti pre testiranja.

  2. Obavite testiranje

  Uklonite foliju i skinite poklopac. Odmah upotrebite štapić za testiranje.

  Kako se primenjuje test za trudnoću

  ODABERITE METOD TESTIRANJA

  • VAŽNO: Vrh koji menja boju će odmah postati ružičast, što ukazuje na to da upija urin.

  A) Vrh koji menja boju držite u mlazu urina tokom punih 5 sekundi. 

  ILI

  B) U potpunosti umočite samo vrh u uzorak urina sakupljen u čistu, suvu posudu, tokom punih 20 sekundi. 

  • Ako vrh koji menja boju ne postane u potpunosti ružičast, pogledajte pitanje br. 7. 
  • Vratite poklopac i spustite štapić za testiranje na ravnu površinu. 
  • Počnite odbrojavanje. 

  SAČEKAJTE 3 MINUTA pre nego što pročitate rezultat.

  3. Pročitajte rezultat

  Linija u kontrolnom prozoru može brzo početi da se pojavljuje, ali MORATE sačekati 3 minuta pre čitanja rezultata. Ako u kontrolnom prozoru ne vidite plavu liniju, test nije uspeo (pogledajte pitanje br. 8).

  • Ako je vaš rezultat „Nema trudnoće”, pogledajte pitanje br. 4. 
  • Ako je vaš rezultat „Trudnoća”, pogledajte pitanje br. 3. 
  • Ako i dalje niste sigurni u rezultat, pogledajte pitanje br. 9. 
    

  VAŽNO! Pročitajte rezultat u roku od 10 minuta od testiranja. Zanemarite sve promene rezultata nakon tog vremena. 

  Najčešća pitanja

  Kako Clearblue test za rano otkrivanje trudnoće funkcioniše?

  Kada ste trudni, vaše telo proizvodi hormon trudnoće hCG (humani horionski gonadotropin). Ovaj test može da otkrije male količine hCG u urinu (osetljivost testa je 10 mIJ/ml).

  ⌛ Kada mogu da se testiram pomoću Clearblue testa za rano otkrivanje trudnoće?

  Testiranje možete obaviti do 6 dana pre izostale menstruacije, što je 5 dana pre očekivane menstruacije. Ako testiranje obavite pre dana očekivane menstruacije i dobijete rezultat „Nema trudnoće” – i dalje postoji šansa da ste trudni. Pogledajte tabelu ispod za rezultate kliničkog testiranja sa uzorcima iz rane trudnoće.

  Rano testiranje

  Broj dana pre očekivane menstruacije

  % uzoraka trudnica daje rezultat „Trudnoća”

  0

  >99%

  1

  >99%

  2

  >99%

  3

  >99%

  4

  96%

  5

  79%

   

  Na testu dobijam rezultat „Trudnoća”. Šta treba da radim?

  Treba da posetite lekara koji vam može savetovati šta dalje da preduzmete.

  Rezultat mog testa je „Nema trudnoće”, ali ja i dalje mislim da sam možda trudna. Šta treba da radim?

  Možda niste trudni ili nivo hCG možda još uvek nije dovoljno visok da bi bio otkriven ili možda niste dobro izračunali dan očekivane menstruacije. Ako ste se testirali ranije, testirajte se ponovo kada budete očekivali menstruaciju. Ako vam menstruacija kasni, testirajte se ponovo za 3 dana. Ako ovaj test daje rezultat „Nema trudnoće”, a vi i dalje niste imali menstruaciju, posetite lekara.

  Prethodno sam dobila rezultat „Trudnoća”, ali nakon ponovnog testiranja dobila sam rezultat „Nema trudnoće” ili je počela menstruacija. Šta to znači?

  Iako je test preko 99% precizan u otkrivanju hormona trudnoće od dana očekivane menstruacije, moguće je da dobijete rezultat da ste trudni, a da kasnije saznate da niste trudni (tj. kasnije možete da dobijete rezultat da niste trudni ili menstruacija može da počne). Razlog može biti prirodni gubitak u toku ranih faza trudnoće, poznat kao „rani prekid trudnoće”, što nažalost nije neuobičajeno, jer se približno na svake 4 trudnoće jedna prekine u ranoj fazi. Ako dobijete neočekivane rezultate, zatražite savet lekara.

  Da li neki lekovi ili zdravstvena stanja mogu da utiču na rezultat?

  Pre sprovođenja testa, uvek pročitajte uputstva proizvođača za sve lekove koje uzimate. Lekovi koji sadrže hCG mogu da utiču na rezultat. Vanmaterična trudnoća i nedavna trudnoća, čak i ako nije održana do kraja, može biti uzrok pogrešnih rezultata. Ako ste u menopauzi ili joj se približavate, možete da dobijete lažni rezultat „Trudnoća” iako niste trudni. Na test ne bi trebalo da utiču hormonske terapije koje sadrže klomifen citrat, lekovi protiv bolova, alkohol, antibiotici ili kontraceptivna pilula. Ako dobijete neočekivane rezultate, porazgovarajte o njima sa svojim lekarom.

  Vrh koji menja boju nakon upotrebe testa nije postao potpuno ružičast. Šta treba da radim?

  Možda niste naneli dovoljno urina; međutim, ako se u roku od 10 minuta od obavljanja testa u kontrolnom prozoru pojavi plava linija, test je uspeo. Ako se plava linija ne pojavi u kontrolnom prozoru u roku od 10 minuta od testiranja, pogledajte pitanje br. 8.

  Obavila sam testiranje, ali plava linija se nije pojavila u kontrolnom prozoru. Šta treba da radim?

  Ako je prošlo više od 10 minuta od obavljanja testa, znači da test nije uspeo. Razlog može biti:

  • Vrh koji menja boju nije držan okrenut nadole ili štapić za testiranje nije bio položen u ravnom položaju nakon nanošenja urina.
  • Korišćeno je previše ili premalo urina.

  Obavite test ponovo koristeći novi štapić za testiranje, pažljivo prateći uputstva. Možda bi bilo bolje da sakupite uzorak urina i obavite testiranje metodom „sakupljeni uzorak”.

   

  Šta da radim ako nisam sigurna u rezultat?

  Pogledajte slike u odeljku „Pročitajte svoj rezultat”.

  Rani rezultat „Nema trudnoće”SLIKA A Vaš rezultat je „Nema trudnoće”. Ako i dalje mislite da ste možda trudni, pogledajte pitanje br. 4.

   

   

  Slike B–D Vaš rezultat je „Trudnoća”. Izgled linije u prozoru za rezultat može da varira, međutim, rezultat je „Trudnoća” bez obzira na to koliko je linija bleda ili tamna.

   

  Rezultat „Trudnoća”Slika B: Veća je verovatnoća da do toga dođe kada se testirate pre očekivane menstruacije kada nivoi hCG-a mogu i dalje biti relativno niski.

   

  Rezultat „Trudnoća”Slika C: Ovo nije neobično kada se testiranje obavlja na dan ili oko dana očekivane menstruacije.

   

  Rezultat „Trudnoća”Slika D: Veći su izgledi da se ovo desi kada testiranje obavljate više od nekoliko dana nakon očekivane menstruacije jer su nivoi hormona hCG viši.

   

  Ako i dalje niste sigurni u rezultat, potrebno je da sačekate najmanje 3 dana pre ponovnog testiranja, pažljivo prateći uputstva.


  Dr Joanna Pike

  Енглеску верзију рецензирао Dr Joanna Pike - мар 18, 2016

  • 1. „Izostala menstruacija” odnosi se na dan nakon očekivane menstruacije. Kod 79% uzoraka testiranih u laboratorijskom ispitivanju trudnoća je otkrivena 6 dana pre izostale menstruacije (što je 5 dana pre očekivane menstruacije). Uvek pročitajte letak.
  • 2. U odnosu na prethodni vizuelni dizajn našeg testa. Na osnovu poziva liniji za pomoć u toku 2010. i 2014. godine. 3 Dve plave linije predstavljaju pozitivan rezultat trudnoće (čak i ako je jedna od linija bleda). Rezultati mogu da variraju.